Kristálygomba

Kristálygomba limonádé készítése, tapasztalatok, tanácsok

Hogyan készítsek japán kristálygomba-alapú limonádét?

Ez a rövid útmutató segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy miképpen bánj a japán kristálygombákkal, ha hozzájutsz egy kezdő adaghoz.
Sok mindent írnak róla, de én most megpróbálom - részben a saját tapasztalataimat is segítségül híva - röviden és érthetően leírni, hogyan készítsd el finom és gyógyító hatású üdítőitalodat.

Először is a hozzávalók:

- egy adag japán kristálygomba, kb. 6 evőkanálra való
- kristálycukor, két evőkanállal
- egy csipetnyi mazsola, kb. 15 szem (lehet több is!)
- egy fél citrom, vagy akár egy egész is - ez kétfelé vágva - (a végét késsel vágd le!)
- kb. 2 liter sima csapvíz

Most jöjjenek a kellékek:

- egy darab műanyag gyümölcsmosó tál
- egy darab műanyag szűrő (szita)
- egy darab műanyag tölcsér
- egy darab műanyag kanál (én fagyiadagoló kanalat használok)
- egy darab műanyag „fakanál" a kevergetéshez
- két darab kb. 2 literes üveg kancsó, vagy műanyag flakon (az üvegkancsó jobb, mert nehezebb) Az egyikben érleled, a másikba szűröd a kész levet.

És végül a tennivalók:

Amikor megkapod a gombákat és hazaviszed, ha nem fogsz hozzá rögtön a leöntéséhez, tedd a dobozt, vagy amiben hoztad, a hűtőbe. (nem a fagyasztóba!) Ott elvannak egy darabig, de ne sokáig tartsd ott őket, max. 1-2 napig.
Amikor hozzáfogsz a művelethez, a következőket tedd:

- vedd ki a gombákat a dobozból, tedd őket a gyümölcsmosóba, és langyos vízzel mosd át.
- az egyik üvegkancsó aljára szórd be őket, és tegyél rájuk két evőkanál cukrot.
- ez után szórd rájuk a mazsolákat is, majd az egészet engedd tele hideg csapvízzel, és jó alaposan keverd át.
- a végén dobd a kancsóba a fél citromot, amelynek előbb vágd le a végét, úgy, hogy a citrom belseje kicsit kilátszódjon. /Igy jobban átjárja a lé, és aromásabb lesz a végén az italod/
- az egészet fedd le műanyag fóliával, és tedd olyan helyre, ahol nem süti közvetlenül a nap.
- érleld 48 órát, közben többször kevergesd, hogy a gombák, a víz, a cukor és a mazsolák minél jobban összekeveredjenek.
- akkor van készen, amikor látni fogod, hogy a víz színe kissé sárgássá, opálossá válik, a mazsolák feljönnek a víz színére, és a citrom köré gyűlnek. Szép simák, ducik lesznek. A víz egy kicsit pezsegni fog, de nincs szénsavas jellege, sem alkohol tartalma.
- vedd le a kancsó tetejéről a fóliát, csavard bele a citrom levét. A citromot dobd ki, a lét még egyszer alaposan keverd át, és az egészet szűrd át a másik kancsóba.
- a gombákat, mazsolákat, valamint citrommaradványokat dobd a gyümölcsmosóba, és láss hozzá a gondos válogatáshoz. Távolíts el a gombák közül minden mazsolát, citrommagot és -foszlányt és dobd ki őket. Könnyű dolgod lesz, mert a mazsolák fent vannak a víz tetején, először ezek „távoznak" a szűrőbe. A citrommagokat kell csak kibányászni.
- a megtisztított gombákat öblítsd át langyos vízzel, ugyanezt tedd az érlelő kancsóval is, és máris kezdheted előlről az egészet.
- a kapott limonádét tedd a hűtőbe (ha kell, ízesítsd még citromlével, cukorral.)

Váljék egészségedre!!!

Néhány megjegyzés:

A gombák nagyon gyorsan szaporodnak. Már a harmadik érlelés után látni fogod, hogy kb. két-három kanállal többen vannak. Ettől ne ijedj meg, lásd el vele barátaidat, rokonaidat, munkatársaidat és a szomszédokat. Amikor már nagyon sok van, és mindenkinek adtál, irj a fórumra, hogy szívesen adsz kristálygombát. Vinni fogják, úgy, ahogy tőlem is.

A gyógyító, jótékony hatásukat kb. 1-2 hónap múlva fogod érezni, de tudd, hogy minden emberre másképpen hatnak. Napi egy liternél többet ne igyál belőle. Kisgyereknek, másfél évesen túl óvatosan, kis dózisban adhatod. Cukorbetegeket nem bántja, mert a cukrot a gombák feldolgozzák. Ezt gyorsítja meg a kevergetés.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 61
Heti: 177
Havi: 177
Össz.: 755 169

Látogatottság növelés
Oldal: 4. Kristálygomba készítés 2 (internetről)
Kristálygomba - © 2008 - 2020 - medi.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »